Auriculoterapi

Auriculoterapi – Fransk øreakupunktur og posturologi

Auriculoterapien ble grunnlagt av den franske legen Paul Nogier i 1951. Siden er terapien videreutviklet og utforsket, basert på en forståelse av sentralnervesystemets oppbygning. Forskningen fortsetter i dag spesielt i Frankrike, hvor der bl.a. undervises i auriculoterapi på flere universiteter.

I terapien benyttes øret som reflekssone, som behandles enten med nåler eller forskjellige infrarøde frekvenser. Når der f,eks oppstår smerter i kroppen, vil disse smerter avbilde seg i øret, som et eller flere punkter med smerter.

Men auriculoterapien omfatter også de såkalte neuro-vaskulære komplekser: en annen type punkter, som viser seg ved funksjonelle forstyrrelser i kroppen, og som kun kan finnes med auriculoterapiens elektriske punktfinner. Auriculoterapi benyttes dessuten ofte i nært samarbeid med posturologi. En metode, som først og fremmet søker etter årsaken til smerter i avvikelser i kroppens tonus, den såkalte dystoni. Forstyrrelser i samsynet, kjeve- eller fot- funksjonen viser seg ofte å være årsak til både smerter, depresjonstilstander og en rekke andre lidelser. Og ofte vil en enkelt behandling med nåler eller infrarøde frekvenser gi omgående resultater.