Tungpustet? Tett? Stresset?

Prøv en GRATIS prøvetime i Saltair

Tlf 469 40 840

Velkommen til SALTAIR på Fonnes i Austrheim kommune.

Her har vi prøvd å gjenskape atmosfæren som i de gamle europeiske saltgruvene. Terapiformen heter Haloterapi.
Imens du sitter her i gode stoler, finknuser en maskin farmashøytisk salt til nanopartikler som du kan puste inn. Saltet trenger nedi lungene, gjør at hevelser i bronkiene går ned og slim løses opp. Når da slimet kan hostes opp og komme ut, opplever pasientene at det er letter å puste, de får mere energi og klarer gjøremål de før har slitt med å klare. Det er pga slimet som før har blokkert for oksygen opptak, nå er løst opp og fjernet.
For å få maks utbytte anbefales jevnlig behandling. Hyppighet alt etter som hvilke plager du har.
Kols og astmalignende plager anbefales behandling 2-3 dager i uka, 1-2 timer. For å knekke lunge- og bihulebetennelsesplager anbefales 5 dager i uka, 2 timer i en mnd.

I dette rommet kan du også komme om du har behov for en halvtimes stilletid. Stresset vi omgir oss med i dag kan gjøre oss syke. Det er da viktig å finne roen og lande inn i mellom øktene. Samtidig som du roer ned vil saltet utøve sin anti-inflammatorisk og bakteriedrepende effekt på deg.Det kan bety at du slipper bli forkjølet eller influensasyk.
Saltet på veggene og lyset gjør at her blir en helt spesiell stemning. Vi setter opp egne stilletimer til dette, slik at ingenting skal forstyrre opplevelsen og behandlingen din.

Dersom du har lyst å invitere med deg venninnegjengen eller arbeidskameratene dine, kan vi i tillegg være behjelpelig med bevertning.
Hjertelig velkommen til oss :-)